ГоловнаСуспільствоЖиття

Фінансиста бойовиків затримано в Чернівецькій області

Протягом 2015-2016 років зловмисник "конвертував" понад 34 млн гривень.

Фінансиста бойовиків затримано в Чернівецькій області
Фото: пресс-центр СБУ

Зловмисника, який постачав бойовикам терористичної організації "ЛНР" готівку у великих масштабах, Служба безпеки України затримала в Чернівецькій області.

Про це інформує прес-центр СБУ.

Згідно з повідомленням, для проведення своїх операцій соратник терористів заснував на тимчасово окупованих територіях спеціалізовану фінансову установу. Зловмисник перераховував безготівкові кошти, надані бойовиками, на територію України, де переводив їх в готівку і обмінював на російські рублі. Гроші на окуповану бойовиками частину Луганської області через територію РФ він доставляв особисто або через кур'єрів. Протягом 2015-2016 років таким чином він "конвертував" понад 34 млн гривень.

Під час обшуків в автомобілі і квартирі, де тимчасово проживав зловмисник, співробітники СБУ вилучили понад 50 банківських карток, оформлених на підставних осіб, 50 тис. гривень і тисячу євро.

Також оперативники спецслужби спільно з Державною службою фінансового моніторингу заблокували на банківських рахунках затриманого понад 1 млн гривень.

Зловмиснику оголошено про підозру за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 21 вересня Служба безпеки України повідомила про ліквідацію найбільшої в Україні букмекерської контори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram