ГоловнаСуспільствоЖиття

У "Смарт-Холдингу" Новинського заявили про співпрацю з ГПУ

Завод "Океан" не входить до холдингу, але перебуває в оперативному управлінні. 

У "Смарт-Холдингу" Новинського заявили про співпрацю з ГПУ
Фото: Макс Требухов

Компанія "Смарт-Холдинг", що належить нардепу Вадиму Новинському, пішла на співпрацю з Генеральною прокуратурою, яка в неділю вранці провела в будівлі холдингу обшуки.

Про це заявив прес-секретар "Смарт-Холдингу" Євген Загорулько, передає Громадське.

"Співробітники ГПУ і СБУ прийшли з обшуками. Вони прийшли до офісу у вихідний день, коли там нікого немає. Нічого не виймалося, ніякої документації. Слідчі не пояснили навіщо вони зламали двері, це вже другий випадок, ми щойно поставили нові. Зараз ми співпрацюємо з ГПУ і передамо всі необхідні матеріали", - сказав Загорулько.

Також, за словами прес-секретаря, Новинський начебто не пов'язаний із суднобудівним заводом "Океан".

Нагадаємо, обшуки в київському офісі "Смарт-Холдинг" проводила Генеральна прокуратура України спільно зі Службою безпеки України в рамках провадження за фактом заволодіння невстановленими особами майном ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" в особливо великих розмірах, доведення зазначеного підприємства до банкрутства і здійснення інших злочинів.

1 листопада 2013 року "Океан" був визнаний банкрутом за рішенням Госпсуду Миколаївської області. У травні 2014 року, після зміни влади в Україні,  Вищий госпсуд скасував це рішення.

Завод "Океан" не входить до холдингу, але перебуває в оперативному управлінні.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram