ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві СБУ вилучила близько 100 серверів інтернет-провайдера Voks

Офіційна причина - ймовірні фінансові порушення одного з клієнтів.

У Києві СБУ вилучила близько 100 серверів інтернет-провайдера Voks

У Києві співробітники Служби безпеки вилучили близько 100 серверів із технічного майданчика компанії ТОВ "В. О. К. С." (інтернет-провайдер Voks) через ймовірні порушення одного із клієнтів провайдера.

Про це повідомили в Інтернет асоціації України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Офіційна причина - ймовірні фінансові порушення одного з клієнтів, який тримав свої сервери на цьому майданчику. Разом з цим обладнанням вилучені сервери всіх інших клієнтів провайдера, яким "не пощастило" з сусідом по майданчику, а також обладнання самого провайдера", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили в ІнАУ, в результаті вилучення частина столичного житлового масиву Оболонь залишилася без інтернету. Зник також доступ до веб-сайтів Міністерства фінансів, Центру соціально-психологічної реабілітації дітей з функціональними обмеженнями в Оболонському районі столиці, Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини, Оболонського районного Центру соціальних служб для сім'ї та молоді, низки інших підприємств та організацій.

"Іронія ситуації полягає в тому, що вже через кілька годин сайти порушника були підняті на закордонному майданчику з маршрутизацією через msk.ru, при цьому доступ до сайтів низки інших сумлінних клієнтів так і не відновлено", - зазначають в асоціації.

Нагадаємо, Рада має намір заборонити силовикам тимчасове вилучення електронних серверів під час обшуку або огляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram