ГоловнаСуспільствоЖиття

Запорізький мер запропонував створити робочу групу з питань екології

До її складу увійдуть фахівці-екологи та представники громадськості.

Запорізький мер запропонував створити робочу групу з питань екології
Фото: www.ipnews.in.ua

У середу в Запорізькій міській раді мер Володимир Буряк провів нараду за підсумками виконання меморандуму про спільні дії міськради і промислових підприємств у сфері поліпшення довкілля в Запоріжжі.

На нараді були генеральні директори найбільших промислових підприємств регіону, які поставили підписи під цим документом 9 червня: підприємств "Запоріжсталь", "Запоріжкокс", "Запоріжвогнетрив", "Укрграфіт" та інші. Також участь у нараді взяли депутати міської ради, представники громадськості та ЗМІ. Промисловці відзвітували про виконання заходів у рамках меморандуму.

За підсумками наради Буряк доручив створити робочу групу при міськраді, до складу якої увійдуть і фахівці-екологи, і представники громадськості.

Очолить робочу групу голова депутатської комісії з питань екології міськради Олексій Басов. Узяти участь у її роботі зможе будь-хто охочий.

За словами мера, перед групою стоїть завдання підготувати та внести зміни в чинне екологічне законодавство. Зокрема, необхідно забезпечити на місцях право на проведення позачергових перевірок на промислових підприємствах і домогтися, щоб екологічний податок залишався в бюджеті міста. За словами мера, міська влада і жителі зможуть отримати важелі для управління процесом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram