ГоловнаСуспільствоОсвіта

Учителям підвищать зарплату на третину

Педагогів піднімуть у тарифній сітці.

Учителям підвищать зарплату на третину
Фото: Depositphotos/photo-deti

Зарплата вчителів 2017 року зросте на третину завдяки просуванню по тарифній сітці, заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За її словами, усі педагогічні працівники, які зараз є між 8-м і 12 розрядом, повинні піднятися вгору по тарифній сітці на два розряди.

"Просування вгору на два розряди по тарифній сітці дасть можливість підвищити зарплату педагогічним працівникам від 500 до 800 грн. Додатково буде відбуватися підвищення заробітної плати для всіх бюджетників за підвищенням мінімальної заробітної зарплати. Тож з урахуванням усіх факторів зарплата вчителям наступного року підвищиться приблизно на третину", - сказано в повідомленні на сайті Міносвіти.

При цьому Гриневич вважає, що одночасно з підняттям зарплати слід вжити заходів для підвищення кваліфікації вчителів.

"Моя позиція полягає ось у чому: ми повинні піднімати заробітну плату вчителям, але потрібно міняти і систему підвищення кваліфікації, про що йдеться в законі "Про освіту". Ми повинні більше мотивувати кращих, тому що вони повинні стати агентами змін - тут мова йде про добровільну сертифікацію вчителів. Ми повинні ставити нові вимоги до методик викладання - тоді це буде процес, який позначиться на результативності та якості навчання дітей", - сказала Гриневич.

Нагадаємо, проект державного бюджету на 2017 рік передбачає збільшення витрат на освіту на 21,1 млрд гривень, до 145,1 млрд гривень порівняно з держбюджетом-2016.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram