ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери "Повернись живим" передали на фронт допомогу на 710 тис. гривень

На фронт відправили тепловізори та різні пристрої і пристосування.

Волонтери "Повернись живим" передали на фронт допомогу на 710 тис. гривень
Фото: facebook.com/backandalive

Упродовж останніх кількох тижнів волонтери "Повернись живим" відправили бійцям у зоні АТО техніку на суму 710 тис. гривень.

Як кажуть у звіті організації, на фронт передали чотири тепловізори: два Pulsar Quantum XD38S для 15-го батальйону 58-ї бригади, Pulsar Quantum XD50S для 8-го полку спецназу і Pulsar HD19S, який дозволяє бачити ворога на 5 км, - для 15-го батальйону 128-ї бригади.

У 30-ту бригаду поїхав приціл Apex Thermal Sight XD50 з зовнішньою батареєю і кріпленням, у 57-му - п'ять підзорних труб Yukon 6-100x100 зі штативом, в 30-ту бригаду і 10-ту бригаду - дев'ять пар спеціальних навушників Howard Leight Impact Sport.

Значна частина допомоги - це техніка для проекту ГІС "Арта", яка координує артилерійський вогонь окремих підрозділів. У 10-ту бригаду відправили два ноутбуки, ще п'ять бригад отримали 10 комплектів супутникового зв'язку на загальну суму 132 тис. гривень.

Також допомога включає оптичні приціли, танкові акумулятори, бензинові генератори, запчастини.

"Майже в кожному підрозділі хлопці кажуть про необхідні речі. Більшість навчилася просити тільки дійсно необхідні речі. І роблять вони це дуже неохоче. Без дечого справді ніяк. Комусь потрібна нічна оптика, комусь - її ремонт, майже всім - запчастини для транспорту і, власне, транспорт", - зазначають волонтери.

Переказувати допомогу можна на картку Приватбанку 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій. Більше реквізитів і контакти - на сторінці "Повернись живим" у фейсбуці. Там також можна дізнатися про поточні потреби українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram