ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий Нацгвардії отримав 5 років умовно за співпрацю з бойовиками

Боєць підтвердив спілкування з терористами, але заявив, що передавав їм свідомо неправдиву інформацію про ЗСУ.

Військовий Нацгвардії отримав 5 років умовно за співпрацю з бойовиками

Шевченківський районний суд Києва засудив до п'яти років в'язниці умовно колишнього начальника штабу військової частини Національної гвардії за співпрацю з бойовиками терористичного угруповання "ДНР".

Про це йдеться у вироку суду.

Як з'ясувалося, уродженець Донецька, займаючи посаду заступника командира авіаескадрильї Нацгвардії - начштабу військової частини №2269, в період з 10 по 17 квітня 2015 року збирав і передавав бойовикам інформацію про вищий командний склад сил АТО, місце розташування комплектів боєприпасів і бойових літаків сил і інші секретні відомості. Інформацію військовий передавав терористам через програму Vіbеr.

На допиті обвинувачений свою провину визнав частково. Він підтвердив факт зв'язку і спілкування з терористами "ДНР". Однак заявив, що надавав інформацію винятково з відкритих джерел або помилкову, щоб ввести супротивника в оману.

Суд зняв з підсудного звинувачення в організаційному сприянні терористам "ДНР", але визнав його винним у свідомій участі в їхній діяльності. Крім того, суд врахував відсутність будь-яких негативних наслідків скоєного кримінального злочину, наявність каяття у скоєному та низки хронічних захворювань у підсудного, а саме хронічного гепатиту і міокардіодистрофії.

Військовослужбовця засуджено до п'яти років позбавлення волі, але звільнено від покарання з випробувальним терміном три роки.

Також засудженого позбавлено звання майора.

Нагадаємо, раніше сержант Нацгвардії отримав 5 років в'язниці за те, що здав військове майно в ломбард.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram