ГоловнаСуспільствоВійна

Військові нарахували 50 обстрілів за день на Донбасі

Ворог застосовував важку артилерію.

Військові нарахували 50 обстрілів за день на Донбасі
Архив

За минулу добу російсько-окупаційні війська 50 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі. Незважаючи на це, Збройні Сили України неухильно дотримувалися Мінських угод, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку зафіксовано 26 порушень режиму тиші. Обстріли з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї противник вів по позиціях українських військових в Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Пісках і Луганському. Крім того, по селищу Луганське, по Зайцевому, Авдіївці, Пісках і Ленінському окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібру. Також противник відкривав вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії - 152-міліметрового і 122-міліметрового калібру в районі Зайцевого, Авдіївки, Кам'янки та Верхньоторецького. По селищу Луганському вели вогонь з БМП, а по Авдіївці - з танка.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень режиму тиші. Російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій і вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї по Водяному, Широкиному, Мар'їнці, Красногорівці, Талаківці, Гнутовому, Павлополю і Новотроїцькому. Також окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібру по Широкиному, Чермалику, Павлополю і Водяному. Вогонь з БМП вели по Широкиному і Талаківці, а по Красногорівці працював снайпер.

На Луганському напрямку зафіксовано чотири порушення режиму тиші. Противник вдався до збройних провокацій у районі Новозванівки, Новоолександрівки і Богуславського. Там бойовики відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, що з півночі 15 вересня на Донбасі має почати чергове тижневе перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram