ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано шахрая, який "продавав" за $70 тис. посаду голови Держлісагентства (оновлено)

Він може бути пов'язаний з Радикальною партією.

Прокуратура Київської області та СБУ 13 вересня затримали в Києві чоловіка, який обіцяв за 70 тисяч доларів допомогти отримати посаду голови Державного агентства лісових ресурсів.

Як повідомляють на сайті Генпрокуратури, його затримали під час отримання грошей.

Фото: gp.gov.ua

Під час проведення обшуків у нього знайшли велику кількість зброї, спецзасоби, форму співробітників різних правоохоронних органів, генеральські погони, нагороди і шеврони "Гюрза", підроблені номерні знаки, підроблене посвідчення чиновника, закривавлену биту й інше майно.

Фото: gp.gov.ua
Фото: gp.gov.ua

Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.190 - шахрайство. Перевіряється причетність до злочину посадових осіб і чиновників.

Посада голови Держлісагентства зараз вакантна, триває конкурс на її заміщення.

Оновлення. Генеральний прокурор Юрій Луценко у фейсбуці пише, що затриманий - киянин Петровський, прізвище потерпілого - Гусєв. Спочатку в нього взяли 61 тис. доларів за допомогу в призначенні начальником управління економіки та інвестицій Одеського порту, а потім зажадали більше грошей за вищу посаду (Луценко пише про "головного лісничого Київщини", а не про голову Держлісагентства України).

При цьому генпрокурор заявив, що під час затримання біля будинку Петровського була присутня "депутатська радикальна група підтримки", і виклав фотографію Андрія Лозового й Ігоря Мосійчука.

Нагадаємо, що 12 вересня у дворі на вулиці Банковій поруч з Адміністрацією президента правоохоронці затримали чоловіка, який за 30 тис. доларів США пообіцяв забезпечити одному з суддів призначення на посаду безстроково.

Затриманий представлявся співробітником Адміністрації президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram