ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Супрун повідомила про вирішення проблеми з розмитненням ліків для онкохворих дітей

До вівторка препарати розвезуть по регіонах.

Супрун повідомила про вирішення проблеми з розмитненням ліків для онкохворих дітей
Ульяна Супрун
Фото: novostimira.com.ua

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила про вирішення проблеми з розмитненням частини препаратів за програмою "Дитяча онкологія", які понад місяць тому застрягли на митниці в "Борисполі".

"Я думаю, що ліки до 4 днів розвезуть по Україні. Це буде до вівторка", - сказала вона журналістам у середу.

За словами Супрун, 13 вересня проблему з блокуванням ліків на митному складі було вирішено, і сьогодні вона планує підписати документи на здійснення необхідних митних процедур із цими ліками.

Нагадаємо, в "Борисполі" було зупинено постачання 9 номенклатурних позицій (із 84) на загальну суму 5,147 млн доларів, закуплених у компанії "Людмила-Фарм". Закупівельна компанія Crown Agents заявила, що питання лежало в площині звільнення імпорту медикаментів від сплати ПДВ.

При цьому сама "Людмила-Фарм" заявляла, що свою частину контракту виконала, а проблеми Crown Agents пов'язані з бездіяльністю агента "Укрмедпостачу", який має здійснювати процес митного очищення.

"Людмила-Фарм" багато років була переможцем мозівських тендерів. У 2011-2014 роках вона отримувала підряди на багатомільйонні суми - від 340 до 580 мільйонів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram