ГоловнаСуспільствоВійна

Військових біля Станиці Луганської розстріляв дезертир, а не ДРГ

"Зниклого безвісти" затримали.

Військових біля Станиці Луганської розстріляв дезертир, а не ДРГ
Фото: facebook.com/ato.news

Повідомлення штабу АТО про те, що двоє військових загинули і ще п'ятеро були поранені в результаті бою з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, виявилося неправдою.

За даними одеського видання "Думська", військові 28-ї одеської механізованої бригади стали жертвою дезертира. Це підтверджують і інші джерела, в тому числі миколаївське видання "Преступности.Нет".

Криворізький політик Микола Колесник у фейсбуці повідомив, що підозрюваний, який "убив двох, поранив п'ятьох" - 41-річний житель Кривого Рогу Віктор Головань. Волонтер Роман Доник, своєю чергою, написав, що "військовослужбовця Голованя, який пішов у самохід зі зброєю", затримали.

Нагадаємо, 12 вересня ввечері штаб АТО повідомив, що позиції одного з підрозділів Збройних сил України в районі Станиці Луганської атакувала диверсійно-розвідувальна група бойовиків. У результаті бою двоє військовослужбовців загинули, п'ятеро отримали поранення, одна людина зникла безвісти. Зниклим, очевидно, був дезертир.

Наступного дня спікер АТО Олександр Мотузяник розповів, що бій відбувся на лівому березі Сіверського Донця, який контролюють українські військові. При цьому він визнав, що бойові дії там - велика рідкість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram