ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 56 разів відкривали вогонь по позиціях військових у зоні АТО

На Донецькому напрямку застосовувалася заборонена артилерія.

За добу бойовики 56 разів відкривали вогонь по позиціях військових у зоні АТО
Фото: EPA/UPG

За минулу добу бойовики 56 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, які, незважаючи на провокації, продовжують дотримуватися домовленостей про припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку зафіксовано 37 порушень режиму тиші. Обстріли з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї велися по позиціях українських військових у Новоселівці Другій, Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Новгородському і Луганському. Крім того, по Луганському, Зайцевому, Світлодарську, Пісках і Шахті Бутівка окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібру. Також у районі Авдіївки і Верхньоторецького працювали снайпери бойовиків.

На Луганському напрямку зафіксовано п'ять порушень. Терористи здійснювали збройні провокації в районі Новозванівки і Новоолександрівки, де відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Також по Новозванівці били з БМП і стріляли снайперські групи.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 14 порушень режиму тиші. Окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій і вели вогонь з БМП і гранатометів по Широкиному. А по Павлополю, Новотроїцькому, Широкиному і Старогнатівці - з гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, близько 23:00 окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру по Лебединському і Бердянському. А по Мар'їнці вів вогонь снайпер.

Крім того, на Донецькому напрямку з 23:00 бойовики відкривали вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії по Зайцевому й Авдіївці.

Нагадаємо, українська сторона заявила про готовність до безстрокового дотримання режиму припинення вогню на Донбасі. Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко повідомив про одностороннє припинення вогню, яке має набути чинності в середу опівночі. Раніше про це говорили і в "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram