ГоловнаСуспільствоЖиття

У Рівненській області під час спецоперації "Бурштин" затримали прокурора та двох організаторів

Силовики проводять обшуки у справі про незаконний видобуток бурштину.

У Рівненській області під час спецоперації "Бурштин" затримали прокурора та двох організаторів
Фото: facebook.com/arsen.avakov

У Рівненській області в рамках спецоперації "Бурштин" затримали прокурора міста Сарни, а також двох організаторів незаконного видобутку дорогоцінних каменів.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Фейсбуці.

"Слідчі Головної військової прокуратури ГПУ, оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції, співробітники Служби безпеки, спільно із загоном спецпризначення КОРД затримали ще одного прокурора і двох організаторів незаконного видобутку бурштину", - написав Аваков.

За його інформацією, в липні 2016 року правоохоронці провели спецоперацію із затримання організаторів "бурштинової мафії. До складу групи входили перший заступник прокурора Рівненської області, діючі та колишні співробітники поліції, співробітники СБУ, а також представники криміналітету.

Фото: facebook.com/arsen.avakov

Фото: facebook.com/arsen.avakov

"Дані затримання стали результатом копіткої роботи слідчих військової прокуратури і оперативники ДЗЕ НПУ спільно з працівниками ГУБКОЗ СБУ, які зібрали достатньо доказів, що підтверджують причетність затриманих до вже викритих, а також вчинення нових кримінальних правопорушень", - наголосив міністр.

Санкціоновані обшуки в цій справі тривають.

Нагадаємо, в липні в Рівненській області спецназ затримав копачів бурштину з військовим тягачем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram