ГоловнаСуспільствоПодії

Сім військових поранені через вибух РПГ-18 на Рівненському полігоні

Четверо перебувають у Рівненському госпіталі, двох відправили до Києва, ще одного до Львова.

Сім військових поранені через вибух РПГ-18 на Рівненському полігоні
Фото: radiotrek.rv.ua

У п'ятницю, 9 вересня, в результаті вибуху РПГ-18 на Рівненському полігоні постраждали кілька військових, повідомила прес-служба оперативного командування "Захід".

Під час проведення занять з тактичної підготовки, військовослужбовець, покликаний на збори, порушив правила безпеки під час поводження з гранатометом, що призвело до вибуху. "Військовослужбовці, що перебували поруч з ним, отримали різного роду поранення. Під час проведення занять всі військовослужбовці перебували в засобах індивідуального захисту (бронежилет, каска), що звело ризик до мінімуму", - йдеться в повідомленні в фейсбуці.

Постраждалих, точну кількість яких не вказано, доставлено до медчастини. Загрози життю військовослужбовців на цей час немає.

Командувач військами наказав припинити всі заняття. З військовослужбовцями провели додаткові заняття з доведення заходів безпеки.

Військовий прокурор Рівненського гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань вніс кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 414 КК України "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих" за фактом отримання вогневого поранення військовослужбовцями.

Місцеве "Радіо Трек" повідомляє, що постраждали семеро. Четверо перебувають у Рівненському військовому госпіталі, двох відправили до Києва, ще одного до Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram