ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві на Солом'янській площі вшанували пам'ять загиблих правоохоронців

Голова МВС вручив ордени родичам героїв.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командувач Нацгвардії Юрій Аллеров, голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе і її перший заступник Вадим Троян поклали квіти до пам'ятника Мужності, вірності, героїзму працівників органів внутрішніх справ, які загинули від рук злочинців на Солом'янській площі в Києві.

Про це повідомляють на сайті МВС.

У заході також узяли участь керівництво Академії внутрішніх справ, ветерани МВС і члени сімей загиблих.

Аваков вручив родичами загиблих нагороди. Орденом "За мужність" III ступеня посмертно нагородили: солдата Бурлаку Сергія Вікторовича, молодшого сержанта міліції Домченка Владислава Анатолійовича, солдата резерву Кацабіна Сергія Борисовича, старшого прапорщика міліції Ликова Олексія Васильовича, майора міліції Масюту Юрія Володимировича, старшого прапорщика міліції Романенка Юрія Васильовича, підполковника Саражана В'ячеслава Григоровича, прапорщика міліції Христенка Юрія Валерійовича.

Крім того, за зразкове виконання службових обов'язків під час перебування у складі Миротворчої операції ООН у Кот-д'Івуарі посмертно нагороджено медаллю ООН "Дага Хаммаршельда" підполковника міліції Гончара Володимира Володимировича.

"Це особлива нагорода Організації Об'єднаних Націй для посмертного нагородження миротворців, які загинули під час виконання своїх обов'язків. Таку відзнаку в Україні вручено вперше", - наголошено в повідомленні.

"Вони загинули, захищаючи нашу країну від хаосу, в боротьбі з бандитами і загарбниками. До того ж, сьогодні річниця Іловайської трагедії. Наш обов'язок - пам'ятати про це і зробити так, щоб їхній подвиг не закінчився в часі", - заявив під час свого виступу Аваков.

Також до родичів звернувся перший заступник голови Нацполіції Троян, який безпосередньо брав участь у захисті Іловайська від загарбників.

"Спасибі матерям за те, що своїх синів виховали чоловіками, а дружинам - за те, що відправили чоловіків на фронт. Ми повинні перемогти в цій війні, і ворог буде вигнаний з нашої землі!" - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram