ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 52 рази обстріляли позиції військових на Донбасі

Ситуація в зоні АТО залишається складною, але контрольованою.

Бойовики 52 рази обстріляли позиції військових на Донбасі

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається складною, але контрольованою. За минулу добу бойовики 52 рази обстріляли позиції військових, у тому числі із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Ворог, грубо порушуючи Мінські домовленості, активізувався по всій лінії розмежування. За добу російські окупаційні війська 52 рази відкривали вогонь по українських підрозділах. Зокрема, 23 рази на - Донецькому напрямку, 20 - на Маріупольському і 9 - на Луганському", - йдеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку противник випустив 60 снарядів зі 122-міліметрової артилерії по Чермалику, стріляв із великокаліберних знарядь того самого калібру по Новоселівці і Мар'їнці, в Рибінському застосував 152-міліметрові артилерійські установки.

У Славному, Красногорівці, Лебединському, Чермалику та Широкиному терористи відкривали мінометний вогонь. У Новогригорівці і Мар'їнці задіяли БМП, також тут вів вогонь снайпер.

В Авдіївці, Зайцевому, Майорську і Луганському бойовики обстріляли опорні пункти бійців АТО з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру. Також неспокійно було у Верхньоторецькому, Кам'янці, Новоселівці Другій і Новгородському.

По позиціях у Врубівці бойовики вели вогонь з важкої артилерії калібру 122 мм.

З різного типу гранатометів терористи обстріляли укріплення в Станиці Луганській, Новоолександрівці і Попасній. Також у Попасній противник задіяв БМП. У Новоолександрівці і Станиці Луганській активізувалися снайпери.

Нагадаємо, в Україні оголосять сьому хвилю мобілізації в разі різкої ескалації бойових дій на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram