ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 61 обстріл з боку бойовиків у п'ятницю

Найнапруженішою вчора була ситуація на півдні Донецької області.

У п'ятницю бойовики 61 раз відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими домовленостями зброї. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

Зокрема, 31 обстріл зафіксовано на Маріупольському напрямку, 16 - на Донецькому і 14 - на Луганському.

Найнапруженішою вчора була ситуація на півдні Донецької області. Тут стріляли в Водяному, Гнутовому, Старогнатівці, Широкиному, Новогригорівці (гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецька зброя), Красногорівці, Мар'їнці (міномети). По всій ділянці фронту Широкине-Мар'їнка бойовики активно застосовували бойові машини піхоти, тут також працювали снайпери. В районі Мар'їнки також було зафіксовано вогонь зенітних установок.

На Донецькому напрямку стріляли біля Невельського, Майорська, Авдіївки (82-мм міномети, великокаліберні кулемети, гранатомети), Зайцевого (гранатомети), Новоселівки Другої (кулемети), Луганського (гранатомети, кулемети, БМП). В Авдіївці також стріляли снайпери.

Біля Новоолександрівки в Луганській області використовували важку артилерію і 120-мм міномети. З великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем вогонь вели по укріпленнях неподалік Новозванівки, Станиці Луганської і Жовтого. У Лопаскиному і Старому Айдарі стріляли з гранатометів, а в Кримському - з кулеметів великого калібру. Під Старим Айдаром застосували БМП.

Нагадаємо, в четвер під час бойових дій на Донбасі загинув один український військовий, ще четверо отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram