ГоловнаСуспільствоПодії

Суд надав поліції доступ до банківського сейфу і рахунків Шеремета

Правоохоронці вважають, що в банківських документах може міститися важлива інформація.

Суд надав поліції доступ до банківського сейфу і рахунків Шеремета
Фото: Сергей Нужненко

Печерський районний суд Києва надав поліції доступ до банківського сейфу в Ощадбанку і до рахунку в Альфа-банку вбитого журналіста Павла Шеремета.

Поліція вважає, що в банківських документах може міститися інформація, важлива для розкриття злочину та встановлення мотиву вбивства.

"Встановлено, що 14 лютого 2014 року Шеремет отримав у користування індивідуальний банківський сейф у відділенні Ощадбанку на вулиці Івана Мазепи в Києві. Того ж дня він видав довіреність на право користування сейфом своїй цивільній дружині Олені Притулі", - йдеться у висновках суду.

Слідчий суддя надав правоохоронцям право тимчасового доступу до речей і документів, що зберігаються у відділенні Ощадбанку, а саме - дозволив вилучити копії документів з додатками, які були підставою для відкриття індивідуального банківського сейфа Шеремета. Крім того, 28 липня під час проведення обшуку за місцем проживання Притули було вилучено пластикову платіжну банківську картку Альфа-банку.

"Суд дозволив поліції вилучити копії банківських виписок (роздруківок руху грошових коштів) за рахунками журналіста в Альфа-банку, а також копії справ з юридичного оформлення розрахункових рахунків фізичної особи в повному обсязі", - наголошено в ухвалі суду.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув уранці 20 липня в результаті вибуху його автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівникові інтернет-видання "Українська правда" Олені Притулі, але її самої в автомобілі не було. Поліція кваліфікувала вибух як умисне вбивство. До розслідування залучено фахівців американського ФБР.

Днями в мережі з'явилося відео ймовірного закладення бомби на днище автомобіля Шеремета. Ролик виклав "Обозреватель" без посилання на джерело. Вибуховий пристрій нібито заклала жінка, в парі з якою працював чоловік. Національна поліція розглядає чотири версії вбивства журналіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram