ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд залишив затриманого молдовського бізнесмена Платона під вартою

Платона підозрюють у причетності до найбільшої банківської афери на його батьківщині

Суд залишив затриманого молдовського бізнесмена Платона під вартою
Фото: ssu.gov.ua

Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення Печерського районного суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою громадянину Молдови та РФ В'ячеславу Платону.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Відповідне рішення ухвалила колегія суддів, розглянувши апеляційні скарги, подані в інтересах Платона його захистом", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 28 липня Печерський суд виніс рішення про арешт Платона, якого затримали в Києві за ордером Інтерполу. Бізнесмена оголосила в міжнародний розшук прокуратура Молдови, а через кілька годин його затримали в Києві співробітники СБУ.

Генпрокуратура повідомила, що в нього також знайшли фальшивий паспорт громадянина України на ім'я В'ячеслава Кобалєва. Крім того, Платон має громадянство Молдови і Росії.

У Молдові Платона звинувачують у причетності до найбільшої банківської афері з Banca de economii ("Ощадний банк Молдавії"), зокрема в отриманні та неповерненні кредитів на суму у 800 млн леїв (близько $20 млн). Крім того, за даними ЗМІ, Платон був одним із головних координаторів виведення з Росії в офшори через молдовські банки десятків мільярдів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram