ГоловнаСуспільствоОсвіта

Українське видавництво випустить підручники з кримськотатарської мови

Тираж становитиме лише триста примірників.

Українське видавництво випустить підручники з кримськотатарської мови
Фото: Макс Требухов

Книжкове видавництво "Букрек" (Чернівці) до початку 2016-2017 навчального року планує випустити два підручники з кримськотатарської мови та літератури для 8 класу загальноосвітніх шкіл. Підручники призначено для класів з кримськотатарською мовою навчання. Про це повідомляє Крим.Реалії.

За словами директора видавництва Дарії Максимець, за договором з Міністерством освіти і науки будуть видані підручники "Кримськотатарська мова" й інтегрований курс "Література" (кримськотатарська і зарубіжна) тиражем по триста примірників кожен. Здача сигнальних примірників запланована найближчими днями. Ціна підручників залишиться на рівні попереднього року.

Авторські права на підручники для кримськотатарських класів належать "Букрек", а прізвища авторів, які дали згоду на їхню публікацію, зазначено в книгах.

"Якщо хтось з міркувань безпеки не хоче "світитися", пишемо псевдоніми", - сказала Дарина Максимець.

Вона нагадала, що "Букрек" понад 20 років видає підручники для шкіл з викладанням румунською, польською та угорською мовами навчання.

Класи з кримськотатарською мовою навчання діють у загальноосвітніх школах на півдні Херсонської області, в місцях компактного проживання кримських татар. Єдина школа, де освіту здобувають кримськотатарською мовою, розташована в селищі Новоолексіївка Херсонської області.

Нагадаємо, наприкінці липня в Криму померла авторка першого виданого після повернення кримських татар на батьківщину кримськотатарського букваря Султаніє Харахади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram