ГоловнаСуспільствоПодії

У справі про вбивство Шеремета з'явився свідок, його шукає поліція

Розшукується молодий чоловік зростом до 180 см із чорним рюкзаком.

У справі про вбивство Шеремета з'явився свідок, його шукає поліція
Фото: Сергей Нужненко

Поліція розшукує молодого чоловіка, який міг бачити злочинців, котрі встановили вибуховий пристрій у машині загиблого журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомив начальник карного розшуку Національної поліції Дмитро Головін.

"Є свідок, особу якого на цей момент не встановлено, тому ми просимо його вийти на зв'язок або звернутися на гарячу лінію, або на номер "102". Його свідчення будуть важливі для нас", - сказав він.

За словами Головіна, свідок - молода людина, зростом до 180 см. У ніч закладення вибухового пристрою в авто Шеремета він рухався по вулиці Івана Франка в Києві з чорним рюкзаком із двома світловідбиваючими смугами.

Поліція також визначила силу вибуху автомобіля Шеремета - еквівалентна 500 грамам тротилу, повідомив прокурор ГПУ Андрій Шевченко.

"Фахівці ФБР допомагають встановити якісний хімічний склад речовини, яку було закладено. Єдине, що ми знаємо, - що в еквіваленті вона відповідає близько 500 грамам тротилу", - сказав він.

Крім того, встановлено, що вражаючі елементи вибухівки походять від стаціонарного вибухового пристрою. Шевченко також повідомив, що фахівці ФБР, які брали участь у розслідуванні вбивства, покинули Україну.

"Вони вже поїхали до себе додому і там, у своїх лабораторіях, проводять розслідування", - сказав він.

За словами Шевченка, американські фахівці досліджували підірваний автомобіль, а також місце події. В Україні вони перебували близько тижня.

Нагадаємо, Шеремет помер у результаті вибуху в його машині, який прогримів о 07:45 20 липня, коли їхав на роботу на радіо "Вести". Машина повністю вигоріла, Шеремета встигли витягнути з машини, але він згодом помер. Саморобний вибуховий пристрій було закріплено на днище автомобіля. За попередніми оцінками, потужність бомби становила до 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Автомобіль належав цивільній дружині Шеремета, керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі. Самої Притули в машині не було. Президент Петро Порошенко доручив надати їй охорону.

Правоохоронці розглядають 4 версії вбивства журналіста Шеремета, проте поки що слідство не схиляється до жодної з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram