ГоловнаСуспільствоВійна

Українські дипломати понад три місяці не можуть зустрітися з Сенцовим і Кольченком

МЗС розцінює такі дії російської сторони як грубе порушення Консульської конвенції

Українські дипломати понад три місяці не можуть зустрітися з Сенцовим і Кольченком
Фото: Антон Наумлюк

Дипломатичні місії Міністерства закордонних справ України в Росії понад три місяці не можуть отримати дозвіл на зустріч із засудженими Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС.

"Посольство та консульські установи України в РФ протягом тривалого часу (понад 2-3 місяці) очікують отримання від російських компетентних органів понад 20 дозволів на зустріч із нашими співвітчизниками. Зокрема, досі від російської сторони так і не отримано дозвіл на відвідування громадян України О.Сенцова й О.Кольченка, незаконно засуджених за сфабрикованими звинуваченнями", - йдеться в повідомленні МЗС.

У департаменті зазначили, що такі дії російської сторони розцінюються як грубе порушення ст.13 Консульської конвенції між Україною і РФ, що передбачає право консульських посадових осіб на відвідування громадян України в місцях їхнього утримання під вартою на території РФ.

У МЗС підкреслили, що продовжуватимуть і надалі вживати необхідних заходів щодо відвідування Сенцова, Кольченка та українців, які незаконно утримуються і засуджені на території РФ.

Нагадаємо, в серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд визнав Сенцова і Кольченка винуватими у створенні в Криму терористичної спільноти, у скоєнні двох терактів і підготовці ще одного, а також у спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні зброї. Сенцова засудили до 20 років колонії, а Кольченка - до 10.

Сенцов і Кольченко заповнили документи для екстрадиції в Україну ще у квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram