ГоловнаСуспільствоЖиття

Підполковник СБУ, якого підозрюють у нападі на інкасаторів ПриватБанку, заарештований на два місяці

Захист подав апеляцію.

Підполковник СБУ, якого підозрюють у нападі на інкасаторів ПриватБанку, заарештований на два місяці
Фото: 0532.ua

Суд ухвалив запобіжний захід для підполковника СБУ, затриманого за підозрою в причетності до розбійного нападу на інкасаторський автомобіль ПриватБанку, 21 липня в с. Куп'янськ-Вузловий (Харківська обл.).

"Суд заарештував його на два місяці без можливості внесення застави і відсторонив його від займаної посади на такий самий термін", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат підозрюваного Олександр Шадрін.

За його словами, захист уже подав апеляцію на обидві ухвали слідчого судді.

Шадрін стверджує, що під час затримання його підзахисного, обшуку й ухвалення запобіжного заходу було допущено низку порушень.

"По-перше, його затримали в Києві без ухвали слідчого судді за ст. 208 КПК України, однак вона передбачає затримання або в момент злочину, або відразу після його скоєння, або, якщо потерпілий чи свідок вказали, що людина тільки-но скоїла злочин. Нічого цього через 5 днів після нападу на інкасаторів не було. Точно так само, без ухвали слідчого судді, було проведено обшук. По-друге, порушено підслідність. Справу проти підполковника СБУ повинна розслідувати військова прокуратура, а не поліція, як це відбувається в нашому випадку. Крім того, в ухвалі слідчого судді з приводу запобіжного заходу немає посилань на докази, що підтверджують обґрунтованість підозри", - сказав адвокат.

Він зазначив, що його підзахисний є учасником бойових дій (Авдіївка, Мар'янка, Піски, Водяне, Опитне у квітні-червні 2015 р.). Автором операції із затримання на блокпосту біля Первомайська ватажка "Беркут-СМЕРШ" на прізвисько "Куба" і бойовика угруповання "Привид" т.зв. "ЛНР" на прізвисько "Хаттаб", за що був нагороджений Хрестом доблесті.

Нагадаємо, 21 липня в місті Куп'янську (Харківська область) пограбували інкасаторів ПриватБанку. З їхнього автомобіля забрали 2,4 млн грн у касетах, призначених для завантаження банкоматів. Водій і екіпаж інкасаторського автомобіля не постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram