ГоловнаСуспільствоВійна

"Лікарі без кордонів" завершили роботу в районі Бахмута

Гуманітарна ситуація в околицях колишнього Артемівська покращилася

"Лікарі без кордонів" завершили роботу в районі Бахмута
Фото: doctorswithoutborders.org

Організація "Лікарі без кордонів" (Médecins Sans Frontières, MSF) завершила роботу в районі Бахмута у зв'язку з поліпшенням гуманітарної ситуації. Про це сказано в заяві на сайті організації.

Протягом останніх двох років, з травня 2014 року, MSF регулярно відвідувала 40 населених пунктів в околицях міста, за цей час її лікарі проконсультували понад 20 тис. пацієнтів, а також надали першу медичну допомогу понад 12,5 тис. осіб на блокпостах Майорська і Зайцевого. Організація безкоштовно надала понад 100 медичним установам лікарські препарати і провела у восьми лікарнях тренінги з надання медичної допомоги у разі масового доправлення постраждалих. Крім того, вона допомогла Світлодарській лікарні відновити пральню.

"Два роки ми надавали населенню і медичним установам допомогу, яка була надзвичайно необхідна. Проте MSF займається наданням екстреної медичної допомоги. Тепер ми бачимо, що стан системи охорони здоров'я у низці районів на півночі Луганської та Донецької областей покращився, і тут населення вже може отримати необхідну медичну допомогу. Там же, де це досі неможливо, MSF передала свої обов'язки, а також медичні матеріали та обладнання, міжнародним організаціям Première Urgence Internationale і Médecins du Monde, які продовжать нашу справу в найближчі місяці", - заявив голова місії MSF в Україні Самуель Теодор.

На півдні Донецької області, зокрема в Маріуполі і Кураховому, MSF буде і далі надавати першу медичну допомогу та психологічну підтримку, а також безоплатно постачати медикаменти та медичне обладнання. З березня 2015 року в цих районах більш нвж 32 тис. осіб у 25 населених пунктах отримали від MSF гуманітарну та медичну допомогу.

Крім того, у Дніпропетровську, Маріуполі та Бахмуті далі діятиме проект MSF з лікування стійкої до ліків форми туберкульозу у пенітенціарній системі. Координаційний офіс організації знаходиться у Києві.

"Лікарі без кордонів" - міжнародна незалежна гуманітарна медична організація, що надає невідкладну допомогу жертвам збройних конфліктів, природних катастроф і тим, кому відмовлено в медичній допомозі. MSF надає допомогу тим, хто її потребує, незалежно від статі, расової приналежності, релігійних переконань і політичних поглядів. MSF працює більш ніж у 60 країнах світу.

Організація почала надавати допомогу постраждалим від конфлікту на сході України у 2014 році. У 2015 році MSF безоплатно надала лікарські препарати і медичне обладнання понад 350 медичним установам по обидва боки лінії фронту. Таким чином, допомогу отримали понад 9900 поранених, більш ніж 61000 пацієнтів і з хронічними захворюваннями, а також було прийнято 5100. У партнерстві з Міністерством охорони здоров'я співробітники MSF провели близько 159900 первинних медичних і 12000 психологічних консультацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram