ГоловнаСуспільствоЖиття

Міськрада Дніпра заборонила рекламувати відпочинок в окупованому Криму

Комунальники будуть демонтувати рекламу без ухвалення додаткового рішення.

Міськрада Дніпра заборонила рекламувати відпочинок в окупованому Криму
Фото: dp.vgorode.ua

Міська рада Дніпра вирішила заборонити розміщення в місті реклами перевезень у Крим і відпочинку на території окупованого півострова.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Переведімо це питання з політичної площини в практичну. Забороняється реклама. Усі розуміють увесь жах того, що відбувається (на сході України і в Криму - ред.). Повинні підтримати це рішення", - заявив мер Дніпра Борис Філатов, звертаючись до депутатів.

Згідно з прийнятим документом, забороняється розміщення в місті будь-яким способом інформаційних сюжетів про пасажирські перевезення на тимчасово окуповані території і відпочинок у Криму на стаціонарних рекламних засобах, шляхопроводах, на зовнішній поверхні будинків, споруд, на транспорті і зупинках громадського транспорту.

Також буде здійснюватися постійний моніторинг розміщення зазначених інформаційних сюжетів на транспорті.

У разі виявлення порушень комунальники будуть примусово демонтувати рекламу, без ухвалення додаткового рішення.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Україна не визнає входження півострова до складу РФ і вважає його своєю територією. Країни Євросоюзу та США також не визнають входження Криму до складу РФ. Після анексії США і ЄС ввели санкції проти декотрих російських громадян. Також були затверджені списки нев'їзних осіб і заморожені їхні рахунки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram