ГоловнаСуспільствоПодії

Маршрут хресної ходи "замінували"

Входи до Києва з двох сторін перевірять на наявність вибухівки

Маршрут хресної ходи "замінували"
Фото: rbc.ua

Сьогодні близько 6:00 у чергову частину столичної поліції надійшло два анонімні повідомлення про те, що на маршруті хресної ходи, а саме у Святошинському районі і в напрямку міста Бориспіль, закладено вибухівку.

Як повідомляється на сайті поліції Києва, на місце події виїхали слідчо-оперативні групи управлінь поліції, фахівці-вибухотехніки, кінологи і працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Вони мають намір ретельно обстежити зазначені анонімом місця і прилеглу територію.

Нагадаємо, хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 26 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники мають прибути до Києва. Вони планують зустрітися на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організував Кремль для дестабілізації ситуації в країні. Правоохоронці пообіцяли не допустити сутичок, а генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі паломники муситимуть пройти перевірку на металодетекторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram