ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

На добудову "Охматдиту" потрібно ще 2,7 млрд грн

Будівництво відновиться, коли буде обрано переможця тендеру

На добудову "Охматдиту" потрібно ще 2,7 млрд грн
В помещениии нового корпуса. Съемка годичной давности
Фото: newsradio.com.ua/Евгений Котенко

Держпідприємство "Укрмедпроектбуд" оптимізувало загальну вартість будівництва нового корпусу "Охматдиту" до 3,2 млрд грн. Про це LB.ua повідомив директор державного підприємства "Укрмедпроектбуд" Дмитро Шутовський.

Це на 700 млн грн менше, ніж виходило за розрахунками у 2015 році (тоді бюджет проекту розміром 3,9 млрд грн. пройшов експертизу, але не був затверджений Кабміном). Залишок фінансування проекту становить 2,7 млрд (0,5 млрд вже освоєно); сума ділиться на будівельні роботи (1,4 млрд грн) і на медичне обладнання (1,3 млрд грн). Оптимізовану проектно-кошторисну документацію буде подано на розгляд Кабміну завтра, 22 липня.

Також Шутовський розповів LB.ua, що розкриття конкурсних пропозицій учасників тендеру на продовження будівництва нового корпусу "Охматдиту" перенесено вдруге - на 29 липня.

Як раніше писав LB.ua, спочатку розкрити пропозиції мали 11 липня, але через відсутність охочих брати участь процедуру перенесли на 20 липня, а потім - на 29-те.

"Основна причина відмов, за інформацією потенційних учасників, - це судові позови проти нашого підприємства, - розповідає Шутовський. - Через них можуть заарештувати рахунки, на які кожен учасник повинен переказувати по 1 млн. грн. (на тендерне забезпечення). Ще одна причина - небажання зіпсувати свою репутацію. Крім того, в комерційних компаніях кажуть, що, якщо будувати чесно, з урахуванням державних будівельних розцінок не завжди вдається покривати витрати генерального підрядника. Механізм державних закупівель відштовхує комерційні організації. При цьому з державних компаній інтересу до тендеру взагалі ніхто не виявив. Але наразі вже є компанії, готові надати свої конкурсні пропозиції. Загалом близько 13 компаній проявляли інтереc до тендеру, кілька з них надіслали офіційні листи з проханням надати їм документацію конкурсних торгів".

Тендер

оголошено на будівельні роботи на 214 млн - мова не про повну добудову корпусу, а тільки про частину робіт (чому так, докладніше можна прочитати в інтерв'ю Дмитра Шутовського - “Новий корпус “Охматдиту” будуватиметься ще як мінімум 3-4 роки”).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram