ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ вилучила велику суму грошей під час обшуку у конвертцентрі

У київських і харківських офісах знайшли 20 млн грн, $200 тис. і €120 тис.

СБУ вилучила велику суму грошей під час обшуку у конвертцентрі
Фото: ssu.gov.ua

У Києві та Харкові співробітники Служби безпеки України зупинили діяльність веб-конвертаційного центру, через який переказувалися і переводилися в готівку гроші, що використовуються, в тому числі, для фінансування "ДНР" і "ЛНР".

"Організатори "прокручували" гроші клієнтів через спеціально створені веб-сервіси і ресурси кількох небанківських платіжних систем. Співробітники спецслужби встановили, що серед клієнтів нелегального бізнесу були структури з тимчасово окупованих терористами територій. Готівку, частина якої йшла на фінансування незаконних збройних формувань, ввозили у так звані "ДНР/ЛНР" через територію Росії", - повідомляється на сайті спецслужби.

Під час обшуків в офісах у Києві та Харкові правоохоронці вилучили понад 20 мільйонів гривень, майже 200 тисяч доларів і понад 120 тисяч євро. СБУ виявила "чорну бухгалтерію", комп'ютерну техніку, мобільні гаджети, банківські картки, реквізити доступу до веб-сервісів, які підтверджують здійснення нелегальних фінансових операцій.

Відкрито кримінальне провадження у ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації; карається позбавленням волі на термін від восьми до п'ятнадцяти років).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram