ГоловнаСуспільствоВійна

Канада припинила забезпечувати українських військових даними із супутника

Фінансування перекидається на нову двосторонню поліцейську місію.

Канада припинила забезпечувати українських військових даними із супутника
Архивное фото.
Фото: hromadske.tv

Канада призупинила забезпечення українських військовослужбовців даними із супутника.

Про це повідомив посол Канади в Україні Роман Ващук у своєму мікроблозі Twitter.

"Дійсно, супутникові дані (не надавалися для оперативних завдань) припинено з травня", - написав він.

За його словами, узгоджене з українською стороною фінансування перекидається на нову двосторонню поліцейську місію (до 20 канадських поліцейських), яку вже розгортають в Україні.

Ващук також додав, що Угоду про оборонну співпрацю погоджено, очікується візит міністрів оборони для її підписання.

"Прем'єр-міністр і начальник штабу разом відвідали Яворівський полігон, щоб підкреслити успіх навчань. Рішення про майбутні плани буде прийнято до березня 2017 року», - додав він.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко, зі свого боку, пояснив, що канадська військова допомога для нашої країни зараз надходить у декількох напрямках.

"Перший - це тренування наших військових. Другий пов'язаний з постачаннями одягу і нелетального обладнання. Третій - супутникові знімки, які ми донедавна отримували для наших військових. На жаль, Канада нещодавно вирішила припинити надання таких знімків з міркувань бюджетного характеру, але ми сподіваємося, що зможемо знайти інші інструменти співпраці", - розповів посол в інтерв'ю "Укрінформу". Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко попросив прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо продовжити роботу канадських військових інструкторів в Україні.

На початку літа 2015 року 200 канадських інструкторів приєдналися до військових зі США і з Великобританії на заході України і повинні пропрацювати там до 31 березня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram