ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада дала забудовнику місяць на знесення зайвих поверхів скандальної багатоповерхівки на Гончара

Висота будівлі не повинна перевищувати 25 метрів.

Київрада дала забудовнику місяць на знесення зайвих поверхів скандальної багатоповерхівки на Гончара
Фото: facebook.com/dbelotserkovets

Депутати Київської міської ради підтримали рішення, що регулює будівництво на вулиці Гончара в Шевченківському районі столиці.

Про це повідомляє офіційний сайт Київради.

Столична влада зобов'язали ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" протягом місяця привести висотність забудови у відповідність до Генерального плану до 2020 року і наказу Міністерства культури і туризму України.

"Висотність цієї забудови - одне з ключових питань, які потребують вирішення. Наше завдання - зробити все, щоб не було жодних загроз для виключення зі Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО ансамблю споруд собору Святої Софії. Саме тому ми прийняли рішення врегулювати питання забудови на Гончара шляхом демонтажу незаконної надбудови. Вона повинна сягати не більш ніж 25 метрів", - пояснила депутат Ольга Білецька.

За словами депутата Олександра Харченка, Київрада системно готується до ухвалення такого рішення з 2014 року, а сьогодні вирішила висунути забудовнику ультиматум.

"Вимагаємо припинити будівництво і протягом місяця привести висотність до норми. Якщо протягом місяця власник не виконає наші вимоги, ми будемо готувати документи на розірвання договору оренди стосовно однієї з ділянок, яка не перебуває у власності забудовника. Якщо ми все-таки розриваємо договір оренди, власник не матиме можливості ввести його в експлуатацію", - заявив депутат.

Нагадаємо, забудовником ділянки на вулиці Гончара є Інвестиційна будівельна група. Вона зводить за цією адресою житловий комплекс Fresco Sofia. Інвестор об'єкта - New Global Enterprises Company (США).

У січні 2015 року Київська міськрада ввела тимчасовий мораторій на будівництво і продаж земельних ділянок у межах охоронних зон Києва.

14 червня 2016 року радник мера Дмитро Білоцерківець повідомив, що роботи на скандальній забудові на Гончара відновили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram