ГоловнаСуспільствоЖиття

Верхні поверхи Будинку профспілок у Києві почали готувати до демонтажу (оновлено)

Кілька людей заважають роботам. Відбулася невелика сутичка.

Верхні поверхи Будинку профспілок у Києві почали готувати до демонтажу (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Сьогодні вранці комунальні працівники почали демонтаж двох незаконно прибудованих поверхів у будівлі Будинку профспілок на Майдані Незалежності в центрі Києва.

Про це повідомив голова Департаменту благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерківець у Фейсбуці.

"Уранці розпочався процес демонтажу двох останніх незаконно прибудованих поверхів над будівлею київських профспілок", - написав він.

За словами Білоцерківця, процес демонтажу передбачає кілька етапів. На першому етапі обмежать доступ до будівлі і закриють скандальне кафе "Каратель". Другий етап передбачає підготовку майданчика для доступу будівельної техніки. І третій етап - процес самого демонтажу.

"Нагадаю, що з ініціативи мера місто виграло всі судові інстанції з приводу незаконних дій забудовника, який на культовій для країни будівлі надбудував два поверхи", - зазначив Білоцерківець.

Оновлення. Кілька людей намагаються перешкодити демонтажу. Між ними і представниками профспілок відбулася бійка. За словами Білоцерківця, це люди, які раніше мітингували під будівлею Київради проти знесення незаконних МАФів.

"Мафовики з мітингу вирушили під профспілки, їхня мета - зупинити демонтаж двох незаконних поверхів. Там зав'язалося протистояння між представниками профспілок і мафовиками, які за гроші вирішили допомогти забудовнику Балабану. Зносять паркан", - написав він у Фейсбуці.

Поліцейські на місці заявляють, що забезпечать процес демонтажу, а знесені секції паркану встановлять повторно.

Фото: facebook.com/dbelotserkovets

Фото: facebook.com/dbelotserkovets

Нагадаємо, Будинок профспілок звели наприкінці 1970-х років. Його особливістю є інформаційне табло на 24-метровій висоті. Під час сутичок Революції Гідності на Майдані

Будинок профспілок серйозно горів. Скандал навколо кафе "Каратель", розміщеного на першому поверсі Будинку профспілок, триває вже не один місяць. Мер столиці Віталій Кличко заявив, що  дозвільної документації КМДА не видавала, оскільки будівля перебуває не в комунальній власності, він закликав силовиків розібратися із ситуацією, а також розпорядився демонтувати вивіску.

За планами столичної влади, територію, на якій зокрема розташоване кафе, слід обнести високим будівельним парканом для проведення реконструкції всієї будівлі.

На початку червня комунальники демонтували літній майданчик скандального кафе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram