ГоловнаСуспільствоЖиття

В одеському готелі заблокували поляків, які приїхали провести акцію на Куликовому полі

Серед прибулих - лідер польського руху "Солідарність" Рулевський і координатор громадської організації "Політична ініціатива" Недзвецкі

В одеському готелі заблокували поляків, які приїхали провести акцію на Куликовому полі
Фото: dumskaya.net

В Одесі заблокували у готелі Geneva членів делегації з Польщі, яка прибула в місто для участі у заходах на Куликовому полі.

Про це повідомляє "Думская".

Як повідомили в організації, це пов'язано з тим, що в цьому готелі зупинилася польська делегація, яку в Одесу запросив представник "Опозиційного блоку" Микола Скорик, щоб провести спільну акцію покладання квітів на Куликовому полі.

Активісти назвали це "верхом цинізму". Також кілька людей чергують біля бізнес-центру на сусідній вулиці, де, за їхньою інформацією, повинна пройти зустріч гостей зі Скориком. За словами активістів, вони мають намір продовжувати "блокаду" до тих пір, поки іноземці не відмовляться від своїх планів і не виїдуть.

За даними організації "Оберіг", серед прибулих - лідер польського руху "Солідарність" Ян Рулевський і координатор моніторингової місії міжнародної громадської організації "Політична ініціатива" Януш Недзвецкі.

"Недзвецкі - член партії Zmiana - був "спостерігачем" на так званому референдумі у Криму, підтримує анексію і повторює у своїх висловлюваннях риторику Кремля щодо України", - заявили в організації.

Крім того, сьогодні вранці в поліцію Одеси надійшло повідомлення про те, що Куликове поле заміновано.

Нагадаємо, Куликове поле в Одесі було місцем збору місцевих сепаратистів. 2 травня 2014 року на площі розгорілися сутички між прихильниками проєвропейського і проросійського політичного курсу України, в результаті яких з'явилися жертви і численні поранені, в тому числі кілька десятків жертв пожежі в Будинку профспілок (Куликове поле, будинок 1). Всього під час подій 2 травня доведено загибель 45 осіб.

У травні активісти місцевого Автомайдану заблокували в аеропорту депутатів від "Опоблоку" Юрія Бойка і Вадима Новинського, які приїхали для участі в панахиді на Куликовому полі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram