ГоловнаСуспільствоЖиття

У МВС пояснили увагу поліції до хресної ходи УПЦ МП

У ході бере участь доволі велика кількість "осіб спортивної статури".

У МВС пояснили увагу поліції до хресної ходи УПЦ МП
Иван Варченко

Представники Національної поліції та інших силових структур супроводжують колони учасників всеукраїнської хресної ходи Української православної церкви (Московського патріархату), що рухаються зі сходу і заходу країни на Київ.

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

"Одна колона хресної ходи йде зі Святогірська, друга - з Почаєва, і рухаються вони на Київ для того, щоб 26 і 27 липня організувати тут масове зібрання віруючих церкви Московського патріархату. Їх зазвичай супроводжують представники Національної поліції та інших силових структур. Вони стежать за дотриманням законів, громадського порядку і захищають від злочинних посягань", - сказав радник міністра.

За його словами, в МВС не відкидають, що терористи будуть "придивлятися" до хресної ходи УПЦ МП, яка триватиме протягом двох тижнів.

"МВС відстежує ситуацію, щоб не відбувалося правопорушень. Зараз таких людей з однієї й іншої сторони рухається близько тисячі", - сказав Варченко.

Він також зазначив, що в ході бере участь доволі велика кількість осіб, як для такого великого кілометражу ходу. Крім того, туди залучають і "осіб спортивної статури".

Хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

Як повідомляли раніше, спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресна хода на Київ організована Кремлем для дестабілізації ситуації в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram