ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли окуповану Горлівку з мінометів і звинуватили сили АТО, - штаб

Сепаратисти відновили збройні провокації напередодні Мінська

Бойовики обстріляли окуповану Горлівку з мінометів і звинуватили сили АТО, - штаб
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Напередодні чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську бойовики продовжили провокаційні обстріли житлових районів та інфраструктури в окупованих районах Донбасу.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Так, у ніч з 9 на 10 липня, з використанням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, терористи обстріляли Микитівський район Горлівки.

"Напередодні чергової зустрічі робочих підгруп у Мінську, яка відбудеться 13 липня, члени незаконних збройних формувань ОРДО/ОРЛО знову вдалися до усталеної практики - провокаційних обстрілів житлових районів та інфраструктури населених пунктів Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Щоб зафіксувати порушення режиму припинення вогню у цей район 10 липня було направлено спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Однак, невідомі особи завадили їм виконати свої обов'язки і, заблокувавши рух, змусили покинути район.

"Упевнені у своїй безкарності, вони (бойовики, - ред.) через проросійські ЗМІ вкотре звинуватили Збройні сили України в тому, що: "... в результаті нічного обстрілу з боку ЗСУ пошкоджено домобудівництва в Микитівському районі Горлівки, також у цьому районі пошкоджено будівлю загальноосвітньої школи №7", - зазначили у прес-центрі.

Проаналізувавши доступну інформацію, штаб АТО дійшов висновку, що сепаратисти вели вогонь з мінометів, встановлених на транспорті, а також що стрілянина велася з позицій на відстані близько 3,4 км на окупованій території.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі назвав припинення вогню на Донбасі головною умовою виконання Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram