ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада пригрозила розірвати договір оренди із забудовником житлового комплексу на Гончара

Якщо забудовник не знесе зайві поверхи, договір оренди буде розірвано

Київрада пригрозила розірвати договір оренди із забудовником житлового комплексу на Гончара
Фото: facebook.com/dbelotserkovets

У четвер, 7 липня, на засіданні Київської міської ради депутати заслухали звіт тимчасової контрольної комісії з вивчення і врегулювання будівництва на вулиці Гончара у Шевченківському районі Києва.

Про це повідомляється на сайті Київради.

Комісія провела чотири засідання, на яких перевірила дотримання забудовником і орендарем будівельних норм і стандартів, зокрема Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, під час будівництва об'єкта за адресою: вул. Гончара, 17-23, що знаходиться в охоронній зоні ансамблю споруд Собору Святої Софії.

"Міська влада вимагає від забудовника зниження поверховості будівлі до гранично дозволеної в цій зоні. Законодавство України спирається на максимально 25 метрів відповідно до наказу Мінкульту. Єдиний, хто стверджував, що може бути 41 метр - це забудовник на підставі історико-містобудівного обґрунтування. Ми отримали офіційну заяву від його розробників про те, що він його не погоджував. Не погоджував висотність у 41 метр. Тобто документи, які показує забудовник, містять підробки", - заявила депутат Київради, голова контрольної комісії Ольга Балицька.

За її словами, з цього приводу прокуратура Києва порушила кримінальну справу і наразі ведеться розслідування.

Балицька також зазначила, що комісія розробляє проект рішення, який зобов'яже забудовника знизити поверховість шляхом демонтажу незаконної надбудови.

Якщо ж забудовник не знесе зайві поверхи, Київрада розірве договір оренди.

Фото: kmr.gov.ua

"Хочу повідомити депутатський корпус і киян - позиція керівництва міста залишається незмінною. І ті всі прецеденти, які ми мали за зниження поверховості у центральній історичній частині міста, не були показовими акціями, а є системною політикою міста. У цій конкретній ситуації буде застосовано ті самі підходи, забудова на Гончара повинна бути приведена у відповідність до вимог чинного законодавства", - підкреслив заступник мера Києва - секретар Київради Володимир Прокопів.

Нагадаємо, забудовником ділянки на вулиці Гончара є "Інвестиційна будівельна група". Вона будує за цією адресою житловий комплекс Fresco Sofia. Інвестор об'єкта - New Global Enterprises Company (США).

У січні 2015 року Київська міськрада ввела тимчасовий мораторій на будівництво і продаж земельних ділянок в межах охоронних зон Києва.

14 червня радник мера Дмитро Білоцерківець повідомив, що скандальна забудова на Гончара поновилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram