ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ інвестує 300 млн гривень у реконструкцію зоопарку

Віталій Кличко презентував концепцію оновлення столичного звіринця.

Київ інвестує 300 млн гривень у реконструкцію зоопарку
Фото: facebook.com/merkieva

На реконструкцію київського зоопарку, за попередніми оцінками, необхідно близько 300 млн гривень.

Про це повідомляє офіційний сайт Віталія Кличка, який презентував концепцію оновлення і розвитку столичного зоопарку.

За його словами, частина цих коштів буде виділена з міського бюджету. Більшу ж частину грошей столична влада планує отримати від небайдужих меценатів. При цьому Кличко запевнив, що розподіл коштів і тендери на роботи будуть проходити відкрито і прозоро.

Він також пообіцяв, що навколишнє середовище оновленого зоопарку буде максимально наближеним до природних умов - в ньому не буде галасливих атракціонів і решіток для тварин. Замість них облаштують спеціальні оглядові майданчики.

"Я закликаю спонсорів і меценатів долучитися до цього проекту через фонд "Майбутній Київ", який уже реалізовував важливі проекти, як, наприклад, відновлення паркану ботанічного саду. Упевнений, що разом ми перетворимо київський звіринець на один із найкращих у світі", - сказав мер.

Кличко прийшов на презентацію з левеням на руках і зазначив, що тварини завжди дарують позитивні емоції, - і такі ж емоції повинні отримувати всі відвідувачі столичного звіринця.

Директор зоопарку Кирило Трантін розповів, що концепція реконструкції зоопарку передбачає застосування принципу географічного зонування. Так, на карті столичного звіринця з'явиться "Африканська савана", на місці однієї з застарілих водойм з'явиться унікальний вольєр, де одночасно будуть експонуватися три види тварин: жирафа, зебри і страуси.

Також буде сформована "Долина слонів" на території Шулявської балки.

"Там буде два вольєри - для самок і для самців. Тоді ми зможемо нарешті привезти нашому слону "дівчинку". Буде побудована і нова сучасна зона для бегемотів і носорогів, які ми згодом зможемо привезти", - додав Трантін.

Також планують відкрити нову експозицію з пінгвінами, реконструювати і вдосконалити острів хижаків і авіарій, з'явиться новий вольєр із хорошими умовами для всіх приматів.

Нагадаємо, в березні 2015 року аудит "Київського зоопарку" виявив порушень більш ніж на 7 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram