ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінекології запустить інтерактивну карту смітників в Україні

Таким чином у відомстві сподіваються впорядкувати ринок поводження з відходами.

Мінекології запустить інтерактивну карту смітників в Україні
Фото: Сайт ГосЧС

Міністерство екології та природних ресурсів через декілька тижнів запустить інтерактивну карту смітників, в яку зможе вносити інформацію кожен українець.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в інтерв'ю "Еспресо.TV".

"Ми створимо через кілька тижнів інтерактивну карту, коли кожен громадянин України зможе сфотографувати будь-яке звалище, зареєструватися на інтерактивній карті через мобільний телефон, і ця інформація моментально потраплятиме на портал Мінекології. І ми будемо бачити, де зафіксовано звалища, мати можливість зіставити цю інформацію з кадастрової картою - хто є користувачем цієї земельної ділянки, і працювати з ним, щоб він прибрав це сміття. Є законні підстави вимагати від власника або користувача землі, щоб він навів лад", - розповів він.

Таким чином у відомстві сподіваються впорядкувати ринок поводження з відходами.

"У рамках відповідальності Мінекології немає реєстру звалищ в Україні. Ніяких - ні легальних, ні нелегальних. Ні завантажених, ні недозавантажених. Ні проектів, нічого немає. Тому сьогодні ми в міністерстві ведемо роботу з ідентифікації всіх звалищ", - зазначив Семерак.

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі біля с. Грибовичі під Львовом стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилися четверо людей. Були знайдені тіла трьох рятувальників. Пошуки четвертого зниклого комунальника тривають досі.

Після цієї події Мінекології запропонувало перевірити всі звалища в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram