ГоловнаСуспільствоПодії

Суд не став брати під варту 11-го фігуранта "справи Онищенка"

Сергію Свіченку наказали сплатити 5 млн гривень і надіти браслет.

Суд не став брати під варту 11-го фігуранта "справи Онищенка"
Фото: goodvin.info

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5 млн грн для керівника ТОВ "Надра Геоцентр" Сергія Свіченка, який фігурує в схемі розкрадання газу за договором спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Про це повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро.

"Згідно з визначенням суду, на цю людину покладено низку зобов'язань: він повинен носити електронний засіб контролю, з'являтися до детективів НАБУ за викликом, не залишати місце свого проживання і т. ін. Також керівник ТОВ "Надра Геоцентр" повинен протягом п'яти днів внести заставу", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в разі, якщо визначена судом сума коштів не буде внесена в зазначений термін, детективи Бюро будуть звертатися з клопотанням про обрання для керівника ТОВ "Надра Геоцентр" запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування у цьому кримінальному  провадженні триває.

У відомстві нагадали, що 28 червня детективи НАБУ затримали керівника ТОВ "Надра Геоцентр" на території Сумської області при спробі перетину кордону України з Російською Федерацією. Йому було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191 ч.2 ст.205 КК України.

Нагадаємо, 4 грудня 2015 року НАБУ розпочало кримінальне провадження, в якому фігурує народний депутат групи "Воля народу" Олександр Онищенко. Справа стосується нанесення державі збитків у розмірі понад 500 млн гривень при видобутку природного газу в 2014-2015 роках компаніями, пов'язаними з Онищенком, за договорами про спільну діяльність з держкомпанією "Укргазвидобування".

Йдеться про ПрАТ "Пласт", ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма Хас", ТОВ "Природні ресурси +" (всі - Київська область), ТОВ "Карпатнадраінвест" (Харківська область). Одним з акціонерів компаній "Фірма Хас", "Природні ресурси +", "Надра Геоцентр" і "Карпатнадраінвест", згідно з Державним реєстром юридичних і фізичних осіб, є Онищенко.

Засновниками ПАТ "Пласт" є дві кіпрські компанії - "Ведестіма Трейдинг лтд" і "Остексперт Лімітед".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram