ГоловнаСуспільствоПодії

"Укренерго" заявляє про захоплення бойовиками "ДНР" приміщення Донбаської енергосистеми

Керівники ДЕС не допущені на робочі місця.

"Укренерго" заявляє про захоплення бойовиками "ДНР" приміщення Донбаської енергосистеми
Архив
Фото: google.com.ua

Національна енергетична компанія "Укренерго" заявляє, що збройні бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" захопили приміщення Донбаської енергосистеми в Горлівці (окупована частина Донецької області). Про це йдеться в повідомленні компанії, повідомляють «Українські новини».

"Група озброєних осіб на чолі з керівником підприємства електромереж, створеного владою так званої ДНР, захопила приміщення Донбаської енергосистеми НЕК "Укренерго", яке міститься в Горлівці. За неофіційною інформацією, ця акція здійснена на виконання розпорядження керівництва окупаційної влади про націоналізацію об'єктів енергетики, що належать Україні", - йдеться в повідомленні.

Компанія відзначає, що керівники Донбаської ЕС не були допущені на робочі місця.

Виконання вказівок законного керівництва ЕС блокується озброєними особами, які перебувають у приміщенні енергосистеми.

"Технічний персонал середньої ланки змушують писати заяви про перехід у штат створеного сепаратистами підприємства електромереж і виконувати вказівки його керівництва. Такі незаконні дії є грубим порушенням Мінських угод, законодавства України та прав її громадян", - йдеться в повідомленні.

НЕК "Укренерго" наголошує, що відсторонення від управління кваліфікованих фахівців, які здійснювали управління такими високотехнологічними процесами, як диспетчеризація і експлуатація магістральних електромереж, і заміна їх підготовленими для виконання цих функцій людьми, загрожує постійній роботі ОЕС України і, перш за все, надійності енергопостачання споживачів окупованої території Донбасу.

Нагадаємо, "Укренерго" здійснює диспетчеризацію енергосистеми України і передає електроенергію від електростанцій до мереж енергопостачальних компаній.

Крім того, на компанію покладено функції організатора аукціонів з доступу до перетину міждержавних ліній електропередачі для експорту електроенергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram