ГоловнаСуспільствоПодії

Нардепи продовжують блокувати Печерський суд

Командира батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта заарештовано на 2 місяць.

Народні депутати та активісти станом на 6:00 ранку 2 липня продовжують блокаду залу Печерського районного суду Києва разом із заарештованим на 2 місяці командиром батальйону "Айдар" Валентином Лихолітом. Про це написав у Facebook народний депутат фракції "Радикальна партія" Андрій Лозовий.

"Суд поки що заблоковано - вивезти комбата "Айдару" Валентина Лихоліта (позивний - Батя) в СІЗО так і не змогли", - написав він.

Згідно з повідомленням народного депутата фракції "Самопоміч" Єгора Соболєва, близько 3:00 ночі суботи до будівлі суду прибули правоохоронці з екіпіровкою, проте дії з деблокування залу суду не розпочиналися.

"Ніч минула спокійно. Приблизно о 03:00 перед судом з'явилася група "космонавтів", присутні бійці "Айдару" (24-й окремий штурмовий батальйон "Айдар" ЗСУ - ред.) і "Донбасу" (спецрота "Айдара", або ж однойменна батальйонно-тактична група "Донбас" Нацгвардії - ред.) без додаткових питань забарикадували всі двері і приготувалися до штурму. Його не було", - написав Соболєв на своїй сторінці в Facebook.

Фото: Єгор Соболєв

Як повідомляє Лозовий, у залі суду, крім нього і Соболєва, перебувають також народні депутати від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук та Дмитро Лінько, депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко, нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Олег Петренко, народний депутат, командир полку "Азов" Нацгвардії Андрій Білецький, а також народний депутат 5-6 скликань Павло Костенко та громадські активісти.

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура повідомила про підозру двом добровольцям батальйону територіальної оборони "Айдар" в скоєнні низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Як повідомило управління зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури, зазначені добровольці вступили в 24 батальйон територіальної оборони "Айдар" та отримали приватну вогнепальну зброю, а потім здійснили низку тяжких злочинів

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram