ГоловнаСуспільствоЖиття

"Кримський омбудсмен": серед тих, хто переїхав із материкової України, є члени "Правого сектору"

Російська чиновниця не задоволена, що українці, які переїхали у Крим, просять виділити їм житло за рахунок Росії.

Серед людей, які переїхали у Крим з материкової України, є члени "Правого сектору".

Про це так званий російський омбудсмен у Криму Людмила Лубіна розповіла в інтерв'ю тижневику "Новый Крым", повідомляють Крим.Реалії. В інтерв'ю вона називає українців, які приїхали у Крим, біженцями.

"Ще одне питання - біженці. Тут далеко не все однозначно. Серед них чимало навіть членів "Правого сектору", а в кращому разі - людей, які вважають, що їм усі зобов'язані, і навіть вимагають надати їм квартири. Я доволі жорстко припиняю такі претензії: чому ви приїхали сюди як біженець, припустімо, з Івано-Франківська і вирішили, що вам Росія винна?" - заявила "омбудсмен".

Після початку бойових дій на сході України в анексований Росією Крим переїхали, за різними оцінками, десятки тисяч громадян країни під статусом біженців, йдеться в публікації.

У Феодосії приїжджих із Донецької та Луганської областей звинувачували у збільшенні крадіжок та розбоїв. Начальник місцевої міліції стверджував, що "якщо раніше, у 2014-2015 роках, вони приїжджали до нас організовано, то тепер їдуть безконтрольно, у тому числі й ті, хто, можливо, в Криму переховується від правосуддя".

Нагадаємо, Росія захопила український Крим у лютому 2014 року й утримує його дотепер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram