ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА: спалювання львівського сміття не зашкодить екології Києва

Завод "Енергія" працює тільки на 30% від своєї потужності.

КМДА: спалювання львівського сміття не зашкодить екології Києва
Фото: wikimapia.org

Київська мерія вважає, що спалювання львівського сміття на заводі "Енергія" не зашкодить екологічній ситуації в місті.

"Завод "Енергія" приймає в будні дні від 600 до 1200 т сміття на добу, у вихідні обсяги зменшуються в середньому до 250-300 т на добу. Завод працює тільки на 30% від своєї проектної потужності. Проаналізувавши можливості підприємства, ми погодилися допомогти львів'янам у складній ситуації. Зараз завод "Енергія" спалює львівського сміття не більш ніж 15% від загального обсягу щодоби", - заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

У повідомленні міськадміністрації зазначено, що викиди заводу відповідають національним нормам і становлять 38% від граничних. Такі показники не впливають на екологічну ситуацію в місті.

"За результатами контролю, проведеного Головним управлінням Держпродпотребслужби в Києві, перевищень гігієнічних нормативів забруднювальних речовин у приземному шарі атмосферного повітря не виявлено. Крім того, завод не має викидів стічних і зливових вод в озеро Вирлиця, всі викиди надходять на очисну станцію Бортницької станції аерації. Забір води для технічних і побутових потреб заводу здійснюється з міських мереж "Київводоканалу", - розповів заступник голови КМДА.

Нагадаємо, що Київ буде приймати львівське сміття до серпня.

29 травня в селі Великі Грибовичі, за декілька кілометрів від Львова, загорілося звалище. Пожежу вдалося ліквідувати, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Мер Львова попросив про допомогу Кличка, і той погодився прийняти частину львівського сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram