ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ затримала чотирьох екс-"беркутівців", які працювали в поліції

За місцем проживання усіх підозрюваних було проведено обшуки

ГПУ затримала чотирьох екс-"беркутівців", які працювали в поліції
Фото: EPA/UPG

Слідчі Генеральної прокуратури затримали чотирьох колишніх співробітників "Беркута" у Харківській області, підозрюваних у вбивствах на Майдані під час Революції Гідності.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Фейсбуці.

"Справи Майдану зрушують з місця - затримано чотирьох "беркутівців", підозрюваних у вбивствах на Майдані", - написала Сарган.

Вона також повідомила, що дотепер усі четверо екс-"беркутівців" працювали у Національній поліції.

Ці люди, за її словами, підозрюються у завданні тяжких тілесних ушкоджень 35-м громадянам, а також у замахах на вбивство двох і більше осіб. Крім цього, одному із затриманих інкримінується скоєння вбивства однієї людини.

За місцем проживання усіх підозрюваних проведено обшуки, під час яких було виявлено та вилучено зброю та боєприпаси, а також інші предмети і речі, які стануть доказами на суді.

"Трьох підозрюваних вже повідомили про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ст. 340, ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 15 п. П. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, одного - за ч. 4 ст. 41, ст. 340, ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 15 п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 15 п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України", - зазначила Сарган.

Усіх затриманих відправили під варту.

Нагадаємо, у квітні столичного поліцейського звільнили за шеврон "Беркута" з російським триколором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram