ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Держсекретар Ватикану назвав українців народом-мучеником

Кардинал П'єтро Паролін закликав росіян просити в українців вибачення і разом служити в ім'я людини.

Держсекретар Ватикану назвав українців народом-мучеником
Кардинал Пьетро Паролин
Фото: sib-catholic.ru

Державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін назвав українців народом-мучеником, який вартий поваги.

Про це він сказав сьогодні, 20 червня, на Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій, повідомляє Укрінформ.

"Драматичні події, що сколихнули вашу історію, зробили вас народом-мучеником, якому належить повага не тільки католицької церкви, а й усіх людей, які вірять у цінності свободи, справедливості, братерства", - сказав кардинал у своєму зверненні.

Водночас він зазначив, що страждання українського народу тривають у бомбардуваннях, у знищеннях поселень і інфраструктури, а перш за все - в поверненні ненависті і недовіри, в дестабілізації суспільства.

За словами кардинала П'єтро Пароліна, українська молодь особливо прагне чесності, послідовності і самоповаги, тому представники всіх конфесій і релігій зобов'язані підтримати такі прагнення.

"Якщо ми зможемо це їм дати - вони врятуються і врятують Україну. Якщо ж ми не будемо тими свідками - то будемо разом нести відповідальність за руйнування їхніх ідеалів, а це породжує інертність, депресію, розчарування і пошук простих компенсацій, які отруюють людську особистість. І за це з нас спитають!" - сказав Паролін.

Він закликав росіян більше не гаяти часу, а просити вибачення за всі заподіяні кривди і разом служити в ім'я людини.

За словами Пароліна, Католицька церква західного і східного обряду хоче стати "інструментом, який сприятиме примиренню".

Нагадаємо, президент Петро Порошенко за результатами зустрічі з державним секретарем Святого престолу і Ватикану кардиналом П'єтро Пароліном заявив, що Україна розраховує на сприяння Ватикану у звільненні полонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram