ГоловнаСуспільствоВійна

Афанасьєва і Солошенка можуть обміняти вже сьогодні, - ЗМІ (оновлено)

Літак, що забирав російських грушників, уже вилетів в Україну.

Афанасьєва і Солошенка можуть обміняти вже сьогодні, - ЗМІ (оновлено)
Геннадий Афанасьев
Фото: an-crimea.ru

Мати засудженого в Росії кримчанина Геннадія Афанасьєва Ольга приїхала до Києва і очікує повернення сина в Україну.

Про це вона розповіла виданню "Крим.Реалії".

Жінка не знає подробиць того, коли точно має відбутися запланований обмін, але сподівається побачити сина вже у вівторок.

"Мені сказали приїхати в Київ, якщо я тут перебуваю, це вже про щось свідчить", - сказала вона.

Напередодні про можливий обмін Афанасьєва і Солошенка повідомила газета "Дзеркало тижня", посилаючись на джерело в Адміністрації президента. За інформацією видання, повернення українців на батьківщину має відбутися сьогодні в першій половині дня.

За даними сайту УНН, сьогодні два цивільні літаки, які повинні забрати українців, вилетіли в напрямку Москви. Літаки повинні сісти в аеропорту "Внуково", де українці піднімуться на борт і повернуться до Києва.

"З аеропорту "Бориспіль" вилетіли два цивільні літаки. Один з них повинен забрати українців", - сказано в повідомленні.

Оновлення. За даними порталу Flightradar, літак Ан-148 авіакомпанії "Россия", номер реєстрації - RSD84, о 12:40 14 травня вилетів з російського аеропорту "Внуково" в напрямку України. Цей літак 25 травня 2015 року забирав з України засуджених українським судом військовослужбовців ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова, яких обміняли на депутата Верховної Ради Надію Савченко.

Нагадаємо, в Росії 26-річному Геннадію Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичної спільноти. Його засудили до семи років ув'язнення. 74-річний колишній директор заводу "Знамено" Юрій Солошенко відбуває 6-річне ув'язнення за звинуваченням у шпигунстві.

30 травня Афанасьєв і Солошенко попросили Путіна про помилування.

Голова СБУ Василь Грицак заявив, Україна готує обмін двох громадян, причетних до подій в Одесі 2 травня 2014 року, на засуджених в Росії Афанасьєва і Солошенка.

11 червня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Україна передала Росії всі необхідні для обміну документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram