ГоловнаСуспільствоЖиття

Фігурант "справи 2 травня" Мефедов знову сів за ґрати через загрозу свідкові

Таким чином росіянин пробуде за ґратами як мінімум до 26 липня.

Фігурант "справи 2 травня" Мефедов знову сів за ґрати через загрозу свідкові
Евгений Мефедов
Фото: http://timer-odessa.net

Приморський районний суд Одеси увечері в середу, 8 червня, ухвалив відправити фігуранта "справи 2 травня", росіянина Євгенія Мефедова під варту на 50 днів без застави.

Про це повідомляє Думская.

Таким чином Мефедов пробуде за ґратами як мінімум до 26 липня.

Вранці Малиновський райсуд розглядав справу про адміністративне правопорушення, в якому фігурував Мефедов. Його підсумком стала постанова про взяття росіянина під адміністративний арешт на два дні (починаючи з 7 червня).

Під час цього засідання відкрилися нові обставини з іншого процесу - про погрози на адресу свідка у справі "2 травня" Олександра Посміченка, для розгляду якого Мефедова під конвоєм перевезли до Приморського суду.

За словами свідків, вчора під час оголошення ухвали апеляційного суду Одеської області про зміну запобіжного заходу на домашній арешт Мефедов сказав "Ну все, Посміченко, тобі п ... дець". Приморський суд не взяв до уваги постанову Малиновського, так як його копія була незавірена, і допитав свідків ще раз.

Порадившись, судді вирішили відправити Мефедова під варту на 50 днів без застави.

Нагадаємо, 29 травня Київський райсуд Одеси заарештував Мефедова за ч.2. ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу. За версією слідства, росіянин погрожував вбивством головному свідку звинувачення в справі про події 2 травня 2014 року.

До цього Мефедова під домашній арешт з-під варти відпустив Малиновський райсуд Одеси.

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі було організовано та навмисно сплановано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram