ГоловнаСуспільствоВійна

Апеляційний суд відправив під домашній арешт росіянина - фігуранта "справи 2 травня" (оновлено)

За версією слідства, росіянин погрожував убивством головному свідкові звинувачення.

Апеляційний суд відправив під домашній арешт росіянина - фігуранта "справи 2 травня" (оновлено)
Евгений Мефедов
Фото: http://timer-odessa.net

Апеляційний суд Одеської області скасував рішення Київського районного суду Одеси і звільнив з-під варти під домашній арешт росіянина Євгена Мефьодова, обвинуваченого в справі про події 2 травня 2014 року.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суд визнав непереконливими доводи прокуратури про те, що перебування Мефьодова на свободі дійсно загрожує головному свідкові обвинувачення в справі про події 2 травня 2014 (в частині подій на Грецькій площі), яку зараз розглядають у Малинівському районному суді Одеси.

Представники "Правого сектору", "Самооборони Одеси" та інших організацій, які перебувають у суді, висловлюють погрози на адресу Мефьодова і не рекомендують йому виходити на свободу.

Фото: www.facebook.com/psodesa

Фото: www.facebook.com/psodesa

Як повідомляє Hromadske.ua, близько 50 осіб забарикадувалися в суді і вимагають повернути Мефьодова під варту.

Представник Національної поліції в Одеській області Віктор Вдовін повідомив, що на цей момент постраждалих немає, тому і затриманих теж немає. З активістами ведуть переговори.

"Під судом перебуває достатня кількість поліції, щоб уникнути сутичок", - додав Вдовін.

Фото: hromadske.ua

Фото: hromadske.ua

Оновлено 22:42. Обвинувачений у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі росіянин Євген Мефьодов залишається під вартою, повідомляє Інтерфакс-Україна. Як пояснила журналістам старший інспектор Малинівського відділу поліції Одеси Любов Гордієвська, його звинувачують у порушенні громадського порядку в суді, а саме нецензурній лайці, за що йому призначено адмінарешт на 72 години.

Нагадаємо, 29 травня Київський райсуд Одеси заарештував Мефьодова за ч. 2. ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу. За версією слідства, росіянин погрожував убивством головному свідкові звинувачення в справі про події 2 травня 2014 року.

До цього Мефьодова під домашній арешт з-під варти відпустив Малинівський райсуд Одеси.

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram