ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У новому корпусі "Охматдиту" потріскалися фасади через те, що не було виконано гідроізоляцію покрівлі

На добудову нового корпусу знадобиться ще мінімум 3-4 роки

У новому корпусі "Охматдиту" потріскалися фасади через те, що не було виконано гідроізоляцію покрівлі
Фрагмент фасада. Снято в январе 2016 г.
Фото: Макс Требухов

У новому, ще не добудованому корпусі "Охматдиту" пошкоджені фасади через те, що не було виконано гідроізоляцію покрівлі. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів директор держпідприємства "Укрмедпроектбуд" Дмитро Шутовський.

"Справа в тому, що будівля два роки простояла без гідроізоляції покрівлі. На всіх поверхах вода. Вода - головний ворог будівництва, фасади потріскалися. Два роки в "Охматдиті" не робилося нічого. Так, у країні війна, але, хлопці, можна ж було хоча б накрити дах руберойдом для того, щоб врятувати всю будівлю?" - каже Шутовський.

За словами Шутовського, були побоювання, що вся будівля може впасти: "Але ні - НДІ дав висновок, що з каркасом все гаразд. Тепер треба зробити дослідження фасадів. Попередній генпідрядник (мається на увазі "Євроінвестбуд", який був головним підрядником у генпідрядника "Укрпрофмед") втік у лютому 2014 року, коли на Майдані почали стріляти - це мені співробітники розповіли. ДП "Укрмедпроектбуд" писало листи в Кабмін і в депутатські фракції, просило гроші на покрівлю. Ніхто нічого не виділив. Водичка залила благополучно всі 11 поверхів, навіть 13 - подекуди пробивала до підвалу".

За попередньою оцінкою, усі скляні фасади треба знімати і робити заново. "Також потрібно знімати плитку і нарощувати утеплювач", - каже Шутовський.

Він також заявив, що на добудову нового корпусу "Охматдиту", за нинішніх темпів фінансування, знадобиться ще мінімум 3-4 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram