ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 51 раз обстріляли позиції військових на Донбасі

Ситуація в зоні АТО загострюється.

За добу бойовики 51 раз обстріляли позиції військових на Донбасі
Фото: Макс Левин

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі існує тенденція до загострення ситуації. За минулу добу бойовики 51 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Посилилися обстріли на Маріупольському напрямку, де було зафіксовано 35 випадків відкриття вогню. Під обстрілом терористів опинилися укріплення в районі Водяного, Гнутового, Талаківки і Широкиного. Із зенітної установки бойовики обстріляли позиції біля Новотроїцького.

Терористи неодноразово вели вогонь по позиціях сил АТО в районі Авдіївки зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів, а також 82-міліметрових мінометів.

Укріплення українських бійців на підступах до Новоселівки Другої ворог обстріляв у другій половині дня і випустив із заборонених Мінськими угодами 120-міліметрових мінометів 23 міни.

"Ворог посилив свої дії в районі Світлодарської дуги, де наші позиції потрапили під вогонь стрілецької зброї, гранатометів, кулеметів великого калібру. Крім того, активізувалися диверсійно-розвідувальні групи бойовиків. Наприклад, близько 19:00 у районі Мар'їнки і о 20:00 біля Троїцького спостережні пости ЗСУ виявили 10 диверсантів, які намагалися проникнути в тил. У результаті вжитих оперативних заходів наміри бойовиків були зірвані, і вони відступили", - зазначають у штабі.

На Луганському напрямку доба минула відносно спокійно.

Нагадаємо, вчора Тристороння контактна група з приводу Донбасу обговорила порушення режиму тиші в зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram