ГоловнаСуспільствоПодії

Засновника згорілого разом з людьми будинку престарілих затримано (оновлено)

Ліжко-місце в "Рідному вогнищі" коштувало 6 тис. гривень.

Засновника згорілого разом з людьми будинку престарілих затримано (оновлено)

Національна поліція затримала засновника організації, яка організувала будинок для людей похилого віку "Рідне вогнище" в селі Літочки Київської області. У ніч на неділю двоповерхова будівля згоріла, загинуло 17 людей.

"Ми затримали згідно зі статтею 208 Дмитренка Олега Павловича, який вважається засновником організації "Рідне вогнище".  Ця організація займається притулком для людей похилого віку", - цитує "РБК-Україна" слова першого заступника голови Нацполіції Вадима Трояна. Він повідомив, що "Рідне вогнище" надавало притулок літнім людям незаконно.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством норм пожежної безпеки, що спричинило загибель людей). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Оновлення. На сайті обласної поліції повідомляється, що затриманий укладав з літніми людьми договори на проживання. Ліжко-місце з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало 6 тисяч гривень на місяць. Поліція перевіряє правомірність функціонування "Рідного вогнища".

Нагадаємо, в ніч на неділю в будинку для літніх людей у с. Літочки Броварського району Київської області сталася пожежа. У будівлі перебувало 35 осіб. 18 людей вдалося врятувати, п'ять з них госпіталізовано з опіками. На місці пожежі знайдено тіла 17 осіб.

Будинок-пансіонат сімейного типу для літніх людей "Рідне вогнище" містився в двоповерховій будівлі на території приватного домоволодіння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram